Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Bestuur Stelt Dat Ouwehand Alles Wilde Bepalen

Partij voor de Dieren zet lijsttrekker Ouwehand aan de kant

Bestuur stelt dat Ouwehand 'alles wilde bepalen'

Rechter wil weten waarom verwijten tegen integriteitssecretaris niet met Ouwehand zijn besproken

Het bestuur van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft Esther Ouwehand aan de kant gezet als lijsttrekker. De partij stelt dat Ouwehand "alles wilde bepalen" en dat zij haar bevoegdheden had overschreden.

Het nieuwe bestuur, dat na het vertrek van Ouwehand werd aangesteld, zegt dat er "ernstige zorgen" waren over de integriteit van Ouwehand. Deze zorgen kwamen voort uit een onderzoek dat werd uitgevoerd naar aanleiding van aantijgingen van intimidatie en machtsmisbruik door Ouwehand.

De rechter heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de kwestie. De rechter wil weten waarom het bestuur de verwijten tegen de integriteitssecretaris niet met Ouwehand heeft besproken voordat zij haar aan de kant zette.

Het ledencongres van de PvdD heeft met een overweldigende meerderheid van 963 stemmen voor en 35 stemmen tegen ingestemd met het besluit van het bestuur om Ouwehand aan de kant te zetten. Ouwehand heeft inmiddels aangekondigd dat zij zich kandidaat stelt voor het lijsttrekkerschap van de Partij voor de Dieren bij de volgende verkiezingen.


Comments